Ubuntu.

Jeg har nu den sidste tid, kørt med Ubuntu, på min laptop. Og jeg må sige at jeg er blevet rigtigt positiv overrasket over netop denne distrubition.

Før det første fandt den alt mit hardware, der jeg installerede det. Selv min lille Bluetooth USB netkort, fandt den. Der var dog lidt problemer med min Linksys trådløs netkort, blandt andet fordi at Linksys ikke har lavet nogen linux driver. Dette blev dog løst ved lidt hjælp af Ubuntu guiden. Man skulle bruge noget ved navn ndiswrapper, dette havde jeg godt hørt om før, og det virkede ikke særligt svært at sætte op. Efter dette var installeret, kunne jeg sætte det trådløs netkort op via en gui i X.

Jeg glæder mig til min IBM T42 kommer, så jeg kan se om Ubuntu, bare var heldigt med dette hardware, eller om det generelt er sådan.

Ubuntu er baseret på Debian, og da jeg har rodet med Debian de sidste 4 år, var det ikke det helt nye at skulle ind til.

Så er du træt af din windows, og bruger du ikke din maskine til at spille på så er et kig på www.ubuntulinux.org værd.

Det eneste jeg bruger Windows til, er nå jeg skal arbejde hjemmefra og kode i ASP.

Her kommer lige en liste over det software jeg har valgt i stedet for det jeg brugte i Windows

Mozilla Firefox – Denne findes også til Linux.
Mozilla Thunderbird – Denne findes også til Linux
Microsoft Outlook – Evalution (Bruger den ikke rigtigt mere)
Dreamweaver – Quanta
Microsoft MSN – Gaim (Virker fint med MSN, og så er jeg begyndt at bruge ICQ igen.)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *